Göteborgs Gosskör

Göteborg

Kören har funnits i över 50 år i Göteborg, och många föredetta gossar är medlem i någon kör, som operakören, Symfoniska Kören, eller har blivit solister.

Repertoar och inriktning

Gosskör, för killar mellan 6 år och 28 år Göteborgs Gosskör förvaltar musik ur en tusenårig kyrkomusikalisk tradition och är specialiserad på engelsk katedralmusik. Gosskören sjunger på svenska, engelska, latin mm.

Krav för att vara med i kör

Pojkar som är 6 eller 7 år behöver inga musikaliska förkunskaper för att pröva på, men det är en fördel om pojken är läskunnig och framför allt har en pigg blick! Äldre pojkar tas emot i mån av tidigare sångvana. Våra skickliga körledare träffar gärna en pojke med hans föräldrar för en enskild pratstund med en enkel audition. Tonåringar från 14-15 år är välkomna att söka till vår manskör. Då behövs tidigare erfarenhet av körsång eller instrumentspel med kännedom om noter. Kom gärna på några av våra övningar och lyssna och pröva på!

Vi söker nya medlemmar!

Pojkar 6 till 8 år för att börja i preparandgruppen eller i aspirantgruppen, beroende på musikaliska förkunskaper. Tonårskillar och äldre killar med musikalisk erfarenhet och förkunskaper.