Photo courtesy of Read Photography

Rönninge Show Chorus

Rönninge Show Chorus (RSC) är en av världens bästa barbershopkörer med en bred och variationsrik repertoar. Kören bildades 1983 och är Nordens största barbershopkör.  I november 2013 tog kören ett historiskt VM-guld vid Sweet Adeline Internationals internationella konvent i Honolulu, Hawaii. Det var första guldet till en kör utanför Nordamerika sedan de årliga tävlingarna började hållas 1973. Nu är de trefaldiga världsmästare, med titeln "2014, 2017 och 2020 International Champion Chorus, Sweet Adelines International”, samt med den högsta internationella mästerskapspoängen hittills.

RSC sjunger allt från julklassiker till jazziga Rat Pack arrangemang och uppträder såväl på större konserter som mindre företagsevent. Tillsammans med kören the EntertainMen ger Rönninge Show Chorus årligen julkonserterna ”Stjärnjul” i Filadelfiakyrkan i Stockholm, där även professionella musiker medverkar.2017 firar Stjärnjul 25års-jubileum.

Kören strävar efter att vara unik och banbrytande. Genom stark gemenskap och en positiv inställning skapas möjlighet till utveckling och kreativitet. Målsättningen är att vid varje tillfälle förmedla känsla, underhållning och show, kombinerat med stark musikalitet och skicklighet.

Rönninge Show Chorus musikaliska ledare är Anna Alvring, och kören har sin hemvist i Rönninge strax söder om Stockholm.

Repertoar och inriktning

RSC sjunger och tävlar i Barbershop. Har stora julkonserter (Stjärnjul) årligen i Filadelfiakyrkan tillsammans med The Entertainmen.

Krav för att vara med i kör

Viljan att sjunga och agera utan noter vid framträdanden.