OBS! "Sjung Pärlor från Disneys värld" flyttas till 2021!

Sveriges Körförbund i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet inbjuder dig att delta i en fantastisk konsert med ett pärlband av melodier från Disneys Värld. 

Allt leds av dirigenten Martina Tomner och medverkar gör också solisten Thomas Tegler samt högklassig kompgrupp under ledning av Kjell Edstrand. 

Repetitioner i Maria kyrkans församlingssal vid Södervärns vattentorn, Södervärnsgatan 8, Malmö.
Lördag 25/1 09.30-13.30 Vi delar ut noter samt ”känner” på programmet.
Lördag 8/2 09.30-13.30 Repetition
Lördag 29/2 09.30-13.30 Repetition
Lördag 14/3 09.30-13.30 Repetition
Lördag 4/4 09.30-13.30 Repetition
Lördag 18/4 09.30-13.30 Repetition
Onsdag 29/4 18.30-21.00 Repetition med Kjell Edstrand
Lördag 2/5 09.30-13.30 Repetition med Kjell Edstrand och kompgrupp
Söndag 3/5, kl 16.00 Konsert på Palladium i Malmö 

OBS! Tag med egen fika till samtliga repetitioner. OBS! 

Anmälan körvis eller som enskild medlem senast 1/1 2020 till Christel Larsson-Lunderquist cll@sverigeskorforbund.se
110 sångare får plats på scen så skynda er med anmälan.
Först till kvarn gäller. Dock måste vi ta hänsyn till stämfördelningen. Ange noga vilka stämmor som ni anmäler!

Pris 375:- inkl. noter för medlemmar i Sveriges Körförbund. 500:- för icke medlemmar i mån av plats.

Kurs i grundläggande notläsning för körsångare

Sjunger du i kör, men tycker att det är lite svårt med notläsning? Nu har du chansen att bättra på dina kunskaper i en unik kurs i grundläggande notläsning för körsångare. Kursen består av fem träffar med Erik Berndalen, lärare i musikteori vid Musikhögskolan i Malmö, som undervisningsledare. Kursen arrangeras av Körcentrum Syd i samarbete med Kulturens bildningsverksamhet och Sveriges Körförbund.

Kursen är ett direkt resultat av Körcentrum Syds hearing hösten 2017 då det stod klart att det fanns ett tydligt behov av en kurs i notläsning för just körsångare.

Kursen hålls på Musikhögskolan i Malmö och kostar 300:- för fem tillfällen. Varje lektion är ca 1,5 timme lång.

Tid, datum och lokal:
Tisdag 8 maj - kl. 17:00-19:30 - lokal X227
Tisdag 15 maj - kl. 17:00-19:30 - lokal X227
Tisdag 22 maj - kl. 17:00-19:30 - lokal X239
Tisdag 29 maj - kl. 17:00-19:30 - lokal X239
Tisdag 5 juni - kl. 17:00-19:30 - lokal X239

Plats: Musikhögskolan i Malmö, Ystadvägen 25

Kostnad: 300:- (betalningssätt: bankkort via Lunds universitets betalningssystem. Länk till betalning ges i samband med anmälan via mail). Som kurslitteratur kommer vi att använda den nya boken Älska körsång! av Kjell Perder.

Anmälan: skicka ett mail med namn och kontaktuppgifter till johan.antoni@korcentrumsyd.lu.se senast 1 maj. Max antal deltagare: 30. Först till kvarn gäller! 

Låt dig drabbas av Opera Mania!

Ni som är medlemmar är alla varmt välkomna att delta i denna körkonsert fylld av operaklassiker där vi framför det bästa av det bästa tillsammans med solister och pianist. Tillsammans ska vi skapa total “operamani” och låta det bli en unik upplevelse för både oss själva och publiken!

När: Söndagen 12 mars 2017 kl:16.00

Var: Palladium Malmö

Kostar:  Endast noterna kostar och det till självkostnadspris: ca 375kr.

Övningstillfällen: 14/1, 28/1, 4/2, 18/2, 4/3, 7/3, 11/3- genrep, 12 mars konsert.

Tid för lördagsrepen: kl:09:30 - 13.30. Tisdagen den 7/3 kl:18-21.30, lörd 11/3 kl:09.30 - 16:00

Plats för repetitioner: i Malmö. Lokal meddelas senare. Kören leds av Martina Tomner.

Anmälan:  Senast den 11 november 2016. Anmäl er körvis om ni är flera från er kör som ska vara med. Ni anmäler er till e-postadress:  operamania.2017@gmail.com

OBS: Uppge namn och e-post samt stämma på alla sångare ni anmäler så att vi kan kommunicera enkelt under projektets gång.

Endast 100 körsångare får plats på scen så principen ”först till kvarn” gäller!

Välkomna att anmäla! och sprid i era körer! Tänk dock på att man måste vara medlem i förbundet för att kunna vara med i projektet. Är man inte medlem och vill vara med blir man det via följande länk på Sveriges Körförbunds hemsida:  www.sverigeskorforbund.se/medlemskap

Med hälsningar från Sveriges Körförbunds arrangörsgrupp Skåne 

 Emma Eriksson Distriktsansvarig Skåne Telefon: 0709-563139

emma.eriksson@sverigeskorforbund.se

Kör på gehör - heldagsworkshop i jazz och gospel

Missa inte tillfället att förkovra dig i jazz och gospel! Den 24 september erbjuder Sveriges Körförbund sina medlemmar chansen att delta i en heldag med körsång där vi tillsammans jobbar med rösten, improvisation och samspel under ledning av två mycket erfarna körledare inom genren gospel och jazz. Det är Elisabeth Melander, jazzsångerska och lektor på Musikhögskolan i Malmö samt Jonas Engström, körledare och initiativtagare till Gospelfest på Malmö Live.

Tid: 24 september kl: 09:30 – 16:00
Plats: Musikhögskolan Malmö
Pris: 200kr  
Anmälan: Körvis om ni är flera från kören som vill gå, annars enskilt senast 12 september till Emma Eriksson på emma.eriksson@sverigeskorforbund.se
Obs: Kom ihåg att uppge vilken stämma ni sjunger samt vilken kör ni tillhör.
Platsantalet är begränsat så skynda att anmäla er!
Vid eventuella frågor var vänlig kontakta Emma Eriksson på emma.eriksson@sverigeskorforbund.se
Varmt välkomna!

Sjung med Malmö Opera!

Nu söker Sveriges Körförbunds distrikt i Skåne vana sångare som vill sjunga i Malmö Operas uppsättning av Romeo och Julia. Körsångarna ska medverka vid sju föreställningar - en i slutet av september, två i oktober och fem i november - men det finns inget krav på att samma sångare måste vara med vid alla sju tillfällen.

- Ett spännande projekt, sammanfattar distriktsansvariga Emma Eriksson i ett utskick till medlemmarna.

Ett olyckligt avhopp har resulterat i behovet av att fylla föreställningarna med fler körsångare. Sångare i alla stämmor söks. Musiken som ska framföras är cirka 15 minuter lång och ska sjungas utantill. Det krävs därför att körsångarna är vana notläsare som kan studera in musiken på kort tid.

Intresserad? Ta kontakt med Christel Larsson Lunderquist, körförbundets vice ordförande, som du når på cll@sverigeskorforbund.se alternativt 0701 - 90 17 53.

Mamma Mia - vilken kör!

Mamma Mia, Waterloo och Super Trouper. ABBA-hitsen haglade i två timmar när Sveriges Körförbunds distrikt i Skåne bjöd på storkörskonsert. Missade du det? Det blir en repris den 7 september.

Två veckor tog det. Sedan var alla platser fulla i den 130 sångare starka kören. Även publiken strömmade till Palladium när konserten gavs i slutet av mars.

- Det var jätteroligt så klart, och kul att det blev så populärt. Tråkigt att inte alla körsångare som ville vara med kunde få plats, men det kommer fler tillfällen. Vi ska försöka göra storkonserter en gång om året, lovar Emma Eriksson, körförbundets distriktsansvariga i Skåne.

Kören började repetera tillsammans i januari. Åtta repetitionstillfällen hanns med. Målet var att all repertoar skulle sjungas utantill, men dit nådde man inte riktigt:

- ABBA:s musik är svårare än man tror, stämmorna kan vara riktigt knepiga. Sedan handlar det om vana också. Många av körsångarna sjunger i körer där man inte brukar lägga bort noterna, säger Emma Eriksson.

- Men de får en ny chans i september!

Tidstypiska kläder gav 70-talskänsla, och discofebern var ett faktum. Repertoaren sträckte sig från de allra tidigaste ABBA-låtarna ända till slutet av gruppens karriär, och faktiskt sjöngs även Anthem ur Chess och Överheten från Kristina från Duvemåla, som ju bekant är skrivna av paret Ulvaeus / Andersson.

- Många av körsångarna var med när körförbundet satte upp Kristina från Duvemåla i Jönköping i höstas. Därför kunde de Överheten oerhört bra och det blev fullt ös, säger Emma Eriksson.

- Jag ser att många av körsångarna kommer tillbaka till våra projekt, vilket är kul. Allt fler vågar också komma med tips och idéer för framtiden, och det är alltid välkommet!

En av de som var med både i Jönköping och på ABBA-konserten är Anneli Blondell.

- Det är häftigt att sjunga många tillsammans. Man får ståpäls, säger hon, och beskriver den otroliga respons kören fick från publiken:

- ABBA är ju ABBA. Alla kan ju låtarna. Det var fantastiskt att se publiken, så glada och med från första låten. Efteråt träffade jag mina grannar och de var lyriska, de tyckte att det var så bra.

En del av de utvalda sångerna var bland ABBA:s mindre kända, och Anneli Blondell har fått nya favoriter. Men mest tryck blev det naturligtvis i slutet av konserten, då de allra mest kända låtarna dök upp och publiken fick sjunga allsång.

- Då var energin verkligen på topp!

Till reprisen i höst skulle Anneli Blondell önska en översyn av fördelningen i stämmorna, för att få en lite bättre balans. På önskelistan står förstås också fler män – ett vanligt återkommande önskemål för blandade körer.

- Jag ska se om jag kan övertala några från männen i min kör, Malmökören -64, att vara med i höst. Själv har jag redan bokat in att jag ska vara med nästa gång!

Foto: Anders Lindskoug

Abba-kören i Skåne

Nyheter

Kurs i grundläggande notläsning för körsångare

Sjunger du i kör, men tycker att det är lite svårt med notläsning? Nu har du chansen att bättra på dina kunskaper i en unik kurs i grundläggande notläsning för körsångare. Kursen består av fem träffar med Erik Berndalen, lärare i musikteori vid Musikhögskolan i Malmö, som undervisningsledare.

Choir Aid på lördag i Lund

Sju av Lunds och Malmös bästa körer sjunger på lördag i Lunds Domkyrka. Syftet: att samla in pengar till hemlösa och EU-migranter.

Arrangörskurs i Malmö

Den 28 februari anordnar Sveriges Körförbund och Körcentrum Syd en gratis kurs i arrangörsskap. Kom och bli bättre på marknadsföring och administration!

Körfestival i Lund

Den 13-19 oktober fylls Lund av körsång. Galakonsert, lunchkonserter, after work-konserter, digital konsert. Här finns det mesta!

Körer i Skåne län

Körsortera i fallande ordning Plats Typ av kör Hemsida
Backakören, Örkelljunga Scoutgården, Örkelljunga Barbershop, Barnkör, Blandad, Gospel
Ballanz olika platser Damkör, Vokalgrupp
Bygdekören Strövelstorps bygdegård Blandad
Carolinae Damkör Allhelgona kyrkan Lund Damkör
Helsingborgs Kammarkör GA församlingslokal, Södergatan 39, Hbg Blandad
Helsingborgs Konserthuskör Konserthuset Hbg Blandad
High 5 hemma hos varandra Blandad, Vokalgrupp
Intermezzo Locus Medicus Malmoensis, Carl-Bertil Laurells Gata 2 (På SUS längs Carl-Gustafs väg) Blandad
Korallerna Mikaelssalen Damkör
Kvartettsångsällskapet i Helsingborg Vikingsgatan 2 Hbg Manskör
Lunds Akademiska Kör Palaestra et Odeum, Lund Blandad, Studentkör
Lunds kammarkör Mikaelsalen, Lund Blandad
Lunds Studentsångförening Magle Stora Kyrkogata 4 Manskör
Lunds Vokalensemble Petersgården, Lund Blandad
Malmö Akademiska Kör Orkanen, Malmö högskola Blandad
Malmö Kammarkör Limhamns församlingshus Blandad
Malmö Vokalensemble Församlingssalen i Heliga Trefaldighetskyrkan, Eriksfältsgatan 1, Malmö Blandad
Mixtum Ungdomskör
Mixtus Cantus Samlingssalen Mobäcksgatan 31, Malmö Blandad
Petri Sångare Kirserbergskyrkan Blandad, Kyrkokör
S:t Petri Ungdomskör S:t Petri församlingshus, Själbodgatan 4A Ungdomskör
Seaside Kids Medborgarhuset, Bjärred Barnkör
Svanholm Singers Mikaelsalen, Lund Manskör
Sångkören Divertimento Drottningen, Landskrona Blandad
Trelleborgs Kammarkör Axel Ebbes konsthall Blandad