Linköpings Studentsångare

Linköping

Linköpings Studentsångare vårdar och förnyar samma traditioner som finns bland de äldre akademiska manskörerna i Norden. Repertoaren är stor och bred, från klassisk manskörsmusik till nyskrivna verk och lättsamma studentikosa upptåg. Studentsångana, som bildades 1972 med namnet Lihkören, verkar flitigt som ambassadör för Linköpings universitet genom regelbundna turnéer i världen. Mer om körens historia finns att läsa här.

Förutom i de nordiska länderna har man också turnerat i Storbritannien, Spanien, Kroatien, USA, Jordanien, Sydafrika och senast i Makedonien. Kören tog 1987 initiativet till det första nordiska studentsångarmötet i modern tid, vilket skapade en tradition med nordiska studentsångarstämmor vart tredje år sedan dess – där Studentsångarna deltagit i samtliga. År 2007 vann kören första pris vid The Third British International Male Voice Choral Festival i Cornwall.

Kören har spelat in många skivor och framträder regelbundet vid akademiska högtider och konferenser. Till de uppskattade fasta traditionerna på hemmaplan hör mösspåtagningen vid Linköpings slott på Valborgsmässoafton och de välbesökta julkonserterna i S:t Lars kyrka i Linköping.

Linköpings Studentsångare leds sedan 2014 av Director Musices vid Linköpings Universitet, Christina Hörnell.

Vi söker nya medlemmar!

Vi har löpande intag av nya medlemmar, välkommen med din ansökan.