Vill din kör, några ur din kör eller du själv sjunga musik av Queen?

Vill din kör, några ur din kör eller du själv sjunga Queen-musik tillsammans i en stor kör från flera län?
Du får sjunga tillsammans med solisten Magnus Bäcklund, Eskilstuna Symfoniorkester och en kompgrupp med lärare från Eskilstuna Musikskola. Allt under ledning av dirigenten Staffan Sjösvärd som också skrivit alla arrangangemangen.

Konserten kommer att hållas i Stiga Arena, Eskilstuna, lördag 8 febr 2020.

Under höstterminen 2019 genomförs 4 st körrepdagar i Södermanland och Västmanland. Efter anmälan får ni noter och tillgång midifiler att lyssna på. Noterna delas ut på första repetitionen 5 oktober i Eskilstuna.

1. Lördag 5 oktober rep i Eskilstunas konsertsal i Stålforsskolan kl 10.00-15.00. Därefter konsertbesök Queenkonsert kl 16.00 för er som köpt biljetter till detta. Denna konsert är med andra körer men samma orkester, solist och dirigent och samma musikarrangemang. Mycket bra att lyssna till live med era noter i handen! 320 kr för vuxna och 215 kr 0-18 år. Köpes genom Ticketmaster.

2. Lördag 19 oktober rep i Kulturskolans lokaler i Växhuset, Västerås, kl 10.00-16.00

3. Söndag 10 november rep i Eskilstuna konsertsal, Stålforsskolan, Eskilstuna, kl 10.00-16.00

4. Lördag 23 november rep i Kulturskolans lokaler i Växhuset, Västerås, kl 10.00-16.00

Det blir tre repetitioner i konsertveckan i Eskilstuna:
Onsdag 5 febr 2020 kl 19.00-21.00 körrep i Stiga Arena, Eskilstuna. 
Fredag 7 febr kl 19.00-22.00 rep med kör, symfoniorkester och kompband i Stiga Arena, Eskilstuna.
Lördag 8 febr kl 11.00-13.00 körrep i konserthallen i Stålforsskolan, Eskilstuna. 

Körrepen leds av Kitte Ström, distriktsansvarig för Sveriges körförbund i Södermanland och Kella Næslund, distriktsansvarig för Sveriges körförbund i Västmanland.

Konserten i Eskilstuna blir i Stiga Arena lördag 8 febr 2020 kl 14.00 med rep innan kl 11.00-13.00. Konserten arrangeras under den nationella kulturpolitiska konventet Folk och Kultur som sker i Eskilstuna vecka 6, 5-8 febr år 2020. Konserten har fri entré.

Deltagaravgift för medlemmar i Sveriges Körförbund: 100 kr. För icke medlemmar kostar det 150 kr. 
I priset ingår noter, tillgång till midifiler och repetitionerna.
Anmäl dig här: http://anmalan.sverigeskorforbund.se/appliance/?event_id=62774

Här en Spotify-lista med dessa Queenlåtarna i original. Spara gärna den på era Spotify och lyssna på då och då: https://open.spotify.com/…/lidenipan/playlist/63bC8RcpIMrWA…

Dessa är låtarna som Staffan Sjösvärd arrangerat och därmed är med på Spotify-listan i denna ordning:

1. Bohemian Rhapsody
2. Don´t Stop Me Now
3. I Want It All
4. Love Of My Life
5. One Vision
6. Radio Ga Ga
7. The Prophet´s Song
8. The Show Must Go On
9. Under Pressure
10. We Are The Champions
11. We Will Rock You
12. Who Wants To Live Forever

 

Var med på vårkonsert med körer från Södermanland och Västmanland

Den fjärde maj blir det kördag med en gemensam konsert i Ansgarskyrkan i Västerås. Där kommer körsångare från såväl Södermanland som Västmanland att medverka. 

Kören sjunger fem sånger som övas samma dag. Noter skickas ut i förväg och man kan då öva på egen hand eller i sin kör. På kördagen övar sångarna stämvis och tillsammans.

Det finns även möjlighet för körer att sjunga några sånger på egen hand. Anmälan sker till respektive distriktsansvarig. De körer som är intresserade av att framföra egna sånger meddelar även låtval. Möjlighet till pianokomp, om man inte har egen pianist, finns.

Schema för konsertdagen:
12.00-13.00 Stämrep av den gemensamma repertoaren på 5 stycken 
13:00-15:00 Reptid för den gemensamma kören är 
15:00 Fika 
16:00-17:30 Konsert 

De enskilda körerna kommer att få möjlighet att öva under förmiddagen mellan 9.00-12.00.

Deltagaravgift: Pris för medlemmar i körförbundet: 150 kr. Pris för övriga: 250 kr. I priset ingår de gemensamma noterna och fika före konserten med kaffe/te och smörgås. Var god ange eventuella allergi och liknande i anmälan.

Anmäl dig härVill du anmäla en hel kör? Ange då överst i anmälningsformuläret hur många du ska registrera. Medlemmarna listas sedan under varann och det är bara att skrolla nedåt och fylla i alla uppgifter person efter person. Observera att vi behöver personnummer till samtliga deltagare, då dagen genomförs i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet som kräver dessa uppgifter för att stödja arrangemanget.

Sista anmälningsdag är 15 mars.

Har du några frågor? Kontakta:
Kella Næslund distriktsansvarig i Västmanland: kella.naeslund@sverigeskorforbund.se 
alternativt 
Kitte Ström distriktsansvarig i Södermanland kitte.strom@sverigeskorforbund.se

Noter skickas när kören är anmäld.

Arrangörer: Sveriges Körförbund distrikt Södermanland och Västmanland i samarbete med studieförbundet Kulturens.

Kördag för körsångare i Södermanland och Västmanland

Det lyckade samarbetet mellan dessa två distrikt fortsätter nu i höst, i form av en inspirationsdag för körsångare. Denna gång blir platsen Strängnäs och det blir fokus på röstteknik, sound och härligt svängiga sånger.

I våras samarbetade dessa två distrikt med en kurs och konsert för körsångare med Eric Ericsons Kammarkör i Västerås Konserthus. Nu fortsätter samarbetet alltså med en dag i Södermanland. Det blir en inspirationsdag för körsångare och sångare i allmänhet!

– Vi kommer att jobba med röstteknik, sound och framför allt sjunga en rad svängiga låtar tillsammans. På repertoaren finns denna dag några svängiga jazzarrangemang och även någon soullåt, berättar Kella Næslund, distriktsansvarig i Västmanland. 

– Du får ta del av nya arr, nya idéer och låt dig inspireras tillsammans med körsångare från Södermanland och Västmanland!

PLATS: Paulunska salen, Kristinavägen 1 i Strängnäs.

TID: lördag 20 oktober kl 11:00-16:00. 

PRIS: 150 kr för medlemmar i Sveriges Körförbund, 250 kr för icke medlemmar.

ANMÄLAN: anmäl din kör/delar av din kör/dig själv före 5 oktober 2018 till distriktsansvarig i Västmanland, Kella Naeslund per mejl. Vi skickar därefter ut en faktura till er. Ange körens namn, antal personer som vill deltaga och mejladress/mobilnummer till kontaktperson. Mejla detta till: kella.naeslund@sverigeskorforbund.se

LEDARE: 

Kitte Ström. Jobbar som sångerska och körledare. Undervisar i kör och vokalensemble inom jazz, soul, gospel mm. Bland annat på Kulturamas heltidsutbildningar för vuxna. Är en ofta anlitad solist och körinspiratör. Distriktsansvarig för Sveriges Körförbund i Södermanland. 

Kella Næslund. Tidigare körledare, körkonsulent och musiklärare. Numera utvecklingsledare för Regional Kulturskola i Västmanland och projektledare för den årliga, nationella musikfestivalen MusikRUM. Distriktsansvarig för Sveriges Körförbund i Västmanland. 

Boka in redan nu! Mer information kommer framöver. Senaste anmälningsdag är 5 oktober.

Varmt välkommen med er anmälan till en inspirerande dag i Strängnäs!

Välkommen till "Sitt in i Eric Ericsons Kammarkör

Workshopen ”Sitt in i Eric Ericsons Kammarkör” och konsert med Eric Ericsons Kammarkör i Västerås Konserthus 

Sveriges Körförbund i Västmanland och Södermanland presenterar i samarbete med Västmanlandsmusiken en workshopen Sitt-in i Eric Ericsons Kammarkör. Under en timme sjunger vi vackra vårsånger tillsammans och dessutom något från kvällens konsert med Eric Ericsons Kammarkör. Det är en upplevelse för körsångare att få vara med om klangen i en av Sveriges bästa körer! Workshopen leds av kammarkörens ledare Fredrik Malmberg.

Fakta om workshopen:
När: söndag 25/3 2018
Workshop kl. 16.00-17.00
Macka och kaffe kl. 17.00
Konsert kl. 18.00
Pris: 180 kr för workshop, smörgås och kaffe/te och konsert. Detta pris gäller för medlem i Sveriges Körförbund. (Ordinarie pris för enbart konserten är 240 kr).

Anmälan: anmäl din kör/delar av din kör/dig själv före 1 mars 2018 till distriktsansvarig i Västmanland, Kella Naeslund per mejl. Vi skickar därefter ut en faktura till er. Ange körens namn, antal personer som vill deltaga och mejladress/mobilnummer till kontaktperson. Mejla detta till:

 kella.naeslund@sverigeskorforbund.se

Om Eric Ericsons Kammarkör: Eric Ericsons Kammarkör grundades 1945 av den då 27-årige Eric Ericson, och har sedan dess varit en av vårt lands mest betydelsefulla och uppskattade körer. Genom Eric Ericsons rika musikaliska gärning har kören blivit något av en idealensemble och som sådan hett eftertraktad, både i Sverige och utomlands. Repertoaren har genom åren varit mycket bred: från den älskade svenska körlyriken till uppfordrande avantgarde, via jazz och barockmusik, och under ledning av den nuvarande chefdirigenten Fredrik Malmberg går nu kören in i framtiden med målet att förvalta och utveckla arvet efter Eric Ericson. I denna konsert ställs begreppet ”relief” i fokus, i Sven-David Sandströms musik, i en av hans elevers musik (Catharina Palmér) och i verk av bl. a Josquin des Prez och Frank Martin. Västerås Kammarkör kommer att inleda konserten.

Denna inbjudan går till de 17 medlemskörerna i Västmanland och Södermanland.

Varmt välkommen med din anmälan!

Kitte Ström, distriktsansvarig i Södermanland/ Kella Næslund, distriktsansvarig i Västmanland

Fotograf: Jan-Olav Wedin

Körer i Södermanlands län

Körsortera i fallande ordning Plats Typ av kör Hemsida
ABF-kören Tonsmidarna S:t Andreas kyrka, Eskilstuna Blandad
Ars Musica Sensus, Lagerkvistgatan 2, Eskilstuna Blandad
Katrineholms Kammarkör Musikens hus Katrineholm Blandad
Key Town Eskilstuna (fd Key Town Harmony) Sensus lokaler, Lagerkvistgatan 2 Eskilstuna Barbershop
Lövsångarna Paulinska salen, Strängnäs Blandad
Stavsjöventilerna Stavsjö/Björkvik Blandad