Hösterbjudande till körledare

Eftersom årets Dirigent- och körledarkurser i Malmö blev inställda på grund av pandemin, vill vi istället ge möjlighet till inspiration och kompetensutveckling genom en miniserie av föreläsningar på temat Anti-Aging för rösten.

De tre föreläsningarna är kostnadsfria och genomförs via Zoom. Startdatum 19 november.

Helena Wessman ny styrelseordförande i Sveriges Körförbund

Helena Wessman, rektor för Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och ledamot vid Kungliga Musikaliska Akademien, valdes till ordförande i Sveriges Körförbund vid förbundsstämman i Stockholm den 3 oktober. Helena har tilldelats H.M.

Välkommen till Körsommar!

Efter en vår som inte alls blev som den brukar för alla körsångare, bjuder nu några av de främsta företrädarna för körsång in alla som älskar att sjunga i kör till en digital sommarkör i sin gemensamma kampanj Körsommar!

Erbjudande till Sveriges Körförbunds medlemmar

Håll igång din sångröst med iSing – din sångtränare på nätet. Fri tillgång i 3 månader och därefter rabatt för dig som är medlem hos Sveriges Körförbund

Skaffa dig spännande kompetensutveckling!

Dirigent- och körledarkurser 10 – 15 augusti 2020 i Malmö

Vi har några platser kvar på två av årets sommarkurser. Därför förlänger vi anmälningstiden fram till och med söndag 10 maj 2020 för dessa kurser:

Kurs A. DIRIGENTKURS elementär, lärare: Mikael Wedar
Kurs L. ANTI-AGING FÖR RÖSTEN, lärare: Susanne Carlström

We Are Voice

Håll igång din körverksamhet med det digitala verktyget We Are Voice - fri tillgång för dig som är medlem hos Sveriges körförbund

Riksstämman 13 juni framskjuten till 3 oktober

Då osäkerheten är stor kring utvecklingen av coronavirusets så har Sveriges Körförbunds styrelse tagit beslutet att senarelägga Riksstämman från lördagen den 13 juni till lördagen den 3 oktober. Stämman kommer genomföras digitalt.

För frågor kontakta kansli@sverigeskorforbund.se

Med vänlig hälsning,

Erbjudande till Sveriges Körförbunds medlemmar!

Musikalen Så som i Himmelen är megasuccén som fått publiken att skratta, gråta och sjunga med sedan premiären hösten 2018. Nästan 250 000 personer har hittills sett föreställningen.

Var med och fira Världsröstdagen!

World Voice Day är dagen i april då fokus sätts på rösten, detta vårt viktigaste instrument för kommunikation.

Nu är anmälan till sommarens dirigent- och körledarkurser öppen!

Välkommen att anmäla dig till årets Dirigent- och körledarkurser!

För trettonde året i rad ges kurser i kördirigering på Musikhögskolan i Malmö. Kursveckan inleds måndag 10 augusti kl 13:30 och avslutas med konsert på Palladium lördag 15 augusti kl. 15:00 med efterföljande fest.

Just nu är Sverigelotten bra för hjärtat!

Du vet väl att din kör har möjlighet att bättra på körkassan genom att sälja Sverigelotten?

ChorusNight i Dalhalla 6 juni 2020

Vill du sjunga på en av Europas häftigaste scener? Då vill du vara med i ChorusNight och sjunga i makalösa Dalhalla!

Körpodden är en succé

Sveriges Körförbunds vilja att nå ut och skapa samtal kring intressanta körfrågor till alla körinstresserade i vårt land  har genom podcasten Körpodden gjort stor succé.

I dag finns sammanlagt femton avsnitt i vårt fina bibliotek, där en mängd olika frågeställningar och ämnen tas upp från vår bubblande rika körvärld.

Gospelfest 2020- The choir

Kom som enskild eller tillsammans med din kör och prova på gospel tillsammans med sångare från hela Skåne, musiker, solister och vår amerikanske gästdirigent. Van – ovan, kör – enskild, alla är välkomna.

Dag och plats: Lördag 1 februari 2020, Europaporten, Malmö

Årets Körledare 2019 är Karin Oldgren

Ett stort grattis till Karin Oldgren, Årets Körledare 2019!