Digital final av Linköpings Studentsångare Composition Award 2020

Composition Award 2020 är den andra upplagan av Linköpings Studentsångares kompositionstävling för kvinnliga tonsättare. Tävlingen riktar sig till kvinnliga kompositörer som skriver musik för manskörer, med syfte att berika och utveckla nutidens manskörskonst. 

Årets finalister är Ingunn Ligaarden, Linnea Landström och Maria del Pilar A. Miralles Castillo. De lyfter aktuella samhällsutmaningar och har skapat musik som speglar både hopp och sårbarhet. Nu ska vinnaren utses. Finalen, som mycket annat, blir inte som planerat det här året och istället för konsert kommer Linköpings Studentsångare Composition Award 2020 sändas digitalt.

Datum: 28 november kl.16.00
Allt är inspelat och kommer kunna ses även i efterhand.

Här sänds finalen: https://www.lkss.se/composition-award

Läs mer om finalisterna här: https://www.lkss.se/composition-award

Om Linköpings Studentsångare Composition Award 2020:
Composition Award 2020 är den andra upplagan av kompositionstävlingen för kvinnliga tonsättare. Den första gick av stapeln 2016. Vinnaren koras vid en digital sändning den 28 november och får därefter ta emot vinstsumman på 50 000 kronor. I juryn sitter Hans Lundgren, director musicera emeritus och tidigare dirigent i Linköpings studentsångare, Christina Hörnell, dirigent i Linköpings Studentsångare och director musices på Linköpings universitet, Karin Arwén Oldgren, kördirigent och kyrkomusiker i Engelbrekts församling, Stockholm, Bo Ejeby, musikredaktör specialiserad på körmusik i Bo Ejeby Förlag och Ulrika Emanuelsson, dirigent för Carolinae damkör. Linköpings Studentsångare Composition Award 2020 har möjliggjorts tack vare ett bidrag från Märta Christina och Magnus Vahlquists Stiftelse. 

För mer information:
Christina Hörnell, dirigent för Linköpings Studentsångare och director musices, Linköpings universitet
christina.hornell@liu.se